Hoppa till innehåll

Uppsala Flygklubb

Provlektion / Rundtur

Nyfiken på flygning?

Hos oss kan du antingen göra en provlektion med lärare eller en rundtur (”sightseeingflygning”) för att uppleva flygning i ett litet flygplan.

Föreställ dig att du har möjligheten att själv flyga ett flygplan! Detta skulle kunna vara det första steget mot ett flygcertifikat, eller helt enkelt en fantastisk upplevelse för varje flygfantast!

Provlektion är en lektion i ett flygplan (Cessna 172 eller Piper PA28) med dubbelkommando och en instruktör vid din sida där du själv får ta över kontrollen och flyga planet. Upplevelsen börjar på marken med en genomgång av hur provlektionen kommer gå till. Därefter börjar flygningen tillsammans med en kvalificerad pilot i ett fyrsitsigt plan med dubbelkommando. Uppe i luften låter piloten gästen ta över kontrollen och man flyger planet själv under pilotens uppsikt. Känslan när man gör sin första sväng i luften är oslagbar!

Rundtur innebär att du (kanske med familj eller vänner) åker med som passagerare och tittar på Uppsala med omgivningar från luften.

 
Mer om provlektionen / rundturen
Inför utförandet

Minimiålder är 12 år och minimilängd är 1,40 m.
Giltig legitimation medtages.

Piloten har alltid rätt att med kort varsel avboka en flygning på grund av dåligt väder eller annan omständighet som omöjliggör flygningen på den aktuella dagen. Man ombokas i detta fall till ett senare tillfälle.

Priset

En provlektion kostar 2000:-. En rundtur kostar 1000:- (2000:-/flygtimme). Priserna är aktuella i juli 2022. Om du har ett förbetalt presentkort för flygningen så gäller villkoren för presentkortet. 

Bokning*Notera att önskat datum endast är en preliminärt datum. Det är inget vi kan garantera då flygningen är mycket väderberoende.